Vedtægter i EF Holmbo - Gældende paragraffer og tekster:
Nedenstående er uddrag af de originale vedtægter, hvori der er taget højde for efterfølgende vedtægtsændringer.
Da det er megen tekst og sammenkædninger og ændringer, som er overført, skal vi gøre opmærksomme på at der kan forekomme fejl og mangler, samt skrive- og stavefejl m.v.
Se og hent endvidere originale vedtægter og bestyrelsens retningslinjer ift. §13 stk. 3, nederst på siden.
I - Navn, hjemsted og formål:
§1
- Foreningens navn: Ejerforeningen Holmbo.
- Hjemsted: Gentofte Kommune
§2
- Foreningens formål er at administrere ejendommen matr.nr. 26 bp, 26 c og 26 bo, Gentofte by, Vangede sogn, beliggende Lyngbyvej 343 – 347, varetage medlemmernes interesser som ejere af ejerlejlighederne i denne ejendom.
II - Foreningens medlemmer:
§3
- Ret og pligt til at være medlem af foreningen har enhver ejer af en ejerlejlighed i den i §2 nævnte ejendom.
- Hver ejerlejlighed giver én stemme, bortset fra ejerlejlighederne (garagelejlighederne) nr. 24-26, 42-48 og 62-64, til hvilke der ikke er knyttet stemmeret, lige som ejerforeningen ikke kan udøve stemmeret for foreningen tilhørende ejerlejligheder.
III - Medlemmernes rettigheder og forpligtelser (hæftelser):
§4
- Medlemmerne hæfter principalt i forhold til deres fordelingstal og subsidiært solidarisk for enhver gæld, som ejerforeningen lovligt har pådraget sig, ligesom de har andel i ejerforeningens værdier og aktiver i forhold til fordelingstallet. Et medlems forholdsmæssige andel i ejerforeningens aktiver og passiver tilfalder, respektive overtages af køberen uden for købesummen og uden refusion, som et til ejerlejligheden hørende kompleks af rettigheder og forpligtelser. Berettiget og forpligtet er den til enhver tid værende tinglyste ejer af ejerlejligheden.
- Ved salg transporteres det i §29 ommeldte ejerpantebrev fra sælgeren til køberen, hvorhos køberen indtræder i ejerpantebrevet som debitor. Senest ved berigtigelsen af denne transport skal ejerforeningen give køberen meddelelse om eventuelle restancer og andre krav mod sælgeren vedrørende ejerlejligheden, idet ejerpantebrevet/ene – uanset transporten – forlods ligger til sikkerhed for sådanne restancer og krav fra tiden før overtagelsen af ejerlejligheden.
- Uanset ovenstående bestemmelse bevarer ejerforeningen sit krav imod sælgeren. Køberen betaler kr. 300,00 til dækning af foreningens ekspeditionsudgifter i forbindelse med ejerskiftet.
IV - Fællesrum m.v.:
§5
- De til ejendommen tilhørende havearealer kan ikke knyttes til bestemte ejerlejligheder, men dispositionsretten over dem tilkommer ejerforeningen, der – alene med respekt af lejerettigheder fra før opdelingen – kan overdrage denne ret til brug for enkelte beboere i ejendommen på nærmere aftalte vilkår eller anvende arealerne til fælles formål.
V - Vedligeholdelse:
§6
- Indvendig vedligeholdelse og fornyelse af alt, hvad der hører til den enkelte ejerlejlighed, påhviler ejeren, alene med undtagelse af de gennem ejerlejligheden gående fælles ledninger til afløb samt til forsyning med lys, gas, vand og varme (derunder radiatorer), der betragtes som udvendig vedligeholdelse.
- En ejer er pligtig stedse at holde sin ejerlejlighed vel vedligeholdt jfr. i øvrigt §12.
- For så vidt udvendig maling af ejendommens vinduer finder sted, er ejerne af de enkelte ejerlejligheder pligtige samtidig at foranledige vinduerne kittet og malet indvendig.
§7
- Udvendig vedligeholdelse af ejendommen påhviler ejerforeningen.
IV - Fællesudgifter:
§8
- Fællesudgifter, herunder udgifter vedrørende grunden, vej- og kloakbidrag, forsikringspræmier og udgifter til administration og vedligeholdelse af fælles bestanddele og tilbehør m.v., fordeles på de enkelte ejerlejligheder efter fordelingstal.
- Medfører foranstaltninger, som en ejer har foretaget i sin ejerlejlighed forøgelse af de i stk. 1 nævnte udgifter, påhviler det ham at betale merudgiften.
§9
- Til dækning af de i §8 omhandlede udgifter indbetales der for hver ejerlejlighed et månedligt beløb, hvis størrelse vil være at fastsætte af generalforsamlingen som et multiplum af fordelingstallet.
- Ved fastsættelsen af dette beløb skal generalforsamlingen have for øje, at der bør oparbejdes en likviditetsreserve til imødegåelse af ekstraordinære udgifter.
VII - Varmeregnskab:
§10
- Ejerforeningen administrerer ejendommens varmeregnskab i overensstemmelse med de for ejendommen hidtil gældende regler.
VIII - Medlemmernes pligter over for fællesskabet (husorden / vedligeholdelse m.v.):
§11
- Medlemmerne skal i alle deres forhold iagttage god ro og orden i ejendommen, ligesom de har pligt til at holde deres ejerlejlighed i sømmelig renholdt og vedligeholdt stand, jfr. i øvrigt §6 og §15.
- Som misligholdelse af de medlemmerne i henhold til stk. 1 påhvilende forpligtelser skal bland andet betragtes sådan adfærd eller undladelse, der i henhold til lov om leje kan betragtes som misligholdelse i lejeforhold, samt handlinger og undladelser i strid med ejerforeningens vedtægter.
§12
- Hvis ene ejer gør sig skyldig i grov eller oftere gentagen misligholdelse af sine forpligtelser over for ejerforeningen eller et af dennes medlemmer, kan ejerforeningen pålægge ham at fraflytte ejerlejligheden med passende varsel.
- Såfremt der foreligger vanrøgt i en sådan grad, at det medfører skade på ejendommen eller gene for de andre beboere, er ejerforeningen berettiget til med 3 måneders varsel ved anbefalet brev at kræve forholdet bragt i orden. Foretages afhjælpning ikke inden udløbet af denne frist, kan ejerforeningen efter retligt syn og skøn lade arbejdet udføre for ejerens regning.
- Såfremt en lejer misligholder sine forpligtelser, har dette for ejeren samme konsekvens, som om det var ejeren selv, ligesom foreningen selvstændigt kan optræde som procespart over for lejeren sideløbende med eller uafhængig af ejerlejlighedens ejer.
§13
- Bortset fra butikker, kældre og garager må erhvervsmæssig benyttelse af ejerlejlighederne kun ske i det omfang dette lovligt fandt sted ved ejerlejlighedens første salg som ejerlejlighed, med mindre bestyrelsens tilladelse foreligger.
- Et medlem, der i øvrigt selv bebor ejerlejligheden, har ret til at udleje enkelte værelser i det omfang, det samlede antal personer i ejerlejligheden ikke derved kommer til at overstige antallet af værelser i denne.
- Udlejning af ejerlejligheden kræver bestyrelsens samtykke. Bestyrelsen skal samtidig godkende lejer. Bestyrelsen kan ikke give samtykke til udlejning af en beboelsesejerlejlighed eller godkende en beboelseslejer i situationer, hvor erhvervelse af ejerlejligheden sker udelukkende med udlejning for øje. Bestyrelsen kan dog godkende forældrekøb.
§14
- En ejer må ikke foretage ændringer, reparationer eller maling af ejendommens ydre eller ydersiderne af vinduernes træværk, eller lade opsætte skilte, reklamer, parabolantenner m.v. uden bestyrelsens skriftlige samtykke.
- Parkering på fællesarealer er ikke tilladt uden efter aftale med foreningens bestyrelse.
- Væsentlige ændringer i ejerlejligheden må ikke foretages uden bestyrelsens samtykke.
- Et medlem kan ikke modsætte sig, at forbedringer af ejendommen iværksættes ved foreningens foranstaltning, ligesom det er pligtigt at give de af bestyrelsen udpegede håndværkere adgang til sin ejerlejlighed, når dette er påkrævet af hensyn til reparationer, modernisering, ombygning eller lignende.
§15
- Medlemmerne er i øvrigt pligtige at overholde de af bestyrelsen fastsatte regler, derunder også til sikring af ro og orden i ejendommen.
IX - Generalforsamlingen:
§16
- Generalforsamlingen er ejerforeningens øverste myndighed.
- Uden beslutning af generalforsamlingen kan væsentlige forandringer ved ejendommen, optagelse af lån samt køb, salg og pantsætning af fast ejendom eller ændring af vedtægterne, ikke finde sted.
- De af bestyrelsen trufne afgørelser kan af ethvert medlem, hvem afgørelsen vedrører, indbringes for generalforsamlingen.
§17
- Den ordinære generalforsamling afholdes hvert år inden 1. maj. Dagsordenen for denne er følgende:
- 1. Valg af dirigent.
- 2. Aflæggelse af bestyrelsens årsberetning for det senest forløbne år og forelæggelse af årsregnskabet med påtegning af revisor til godkendelse.
- 3. Eventuelle forslag til ændring af det i §9 omhandlende månedlige beløb til dækning af fællesudgifter.
- 4. Eventuelle forslag fra bestyrelse og medlemmer.
- 5. Valg af 5 medlemmer af bestyrelsen og 2 suppleanter.
- 6. Valg af administrator.
- 7. Valg af revisor.
- 8. Eventuel
- Ekstraordinær generalforsamling afholdes, når en tidligere generalforsamling har besluttet det, når bestyrelsen eller administrator finder anledning dertil, eller når det til behandling af et angivet emne skriftligt begæres af 8 af foreningens medlemmer.
§18
- Generalforsamlingen afholdes i Gentofte eller Københavns kommune og indkaldes af bestyrelsen med mindst 14 dages varsel samt ved anbefalet brev til de medlemmer, der har ladet deres skøde forsyne med en af administrator noteret påtegning om, til hvilken adresse de ønsker en sådan meddelelse sendt. Til de øvrige medlemmer uddeles meddelelse om generalforsamlingen til deres adresse i ejendommen. Indkaldelse ved elektronisk post (e-mails) er endvidere gyldig indkaldelse, idet det er det enkelte medlems ansvar, at ejerforeningen har modtaget korrekt adresseoplysning, samt at den oplyste adresse endvidere er virksom.
- Indkaldelsen skal angive tid og sted for generalforsamlingen samt dagsorden. Forslag der af medlemmerne ønskes stillet på generalforsamlingen, må være indsendt til administrator inden den 1. marts.
- Eventuelle indkomne forslag udsendes eller offentliggøres samtidig med indkaldelsen til generalforsamlingen.
§19
- Adgang til generalforsamlingen har medlemmer af foreningen og disses ægtefæller. På et gift medlems vegne kan stemmeretten udøves af ægtefællen.
- I øvrigt kan stemmeretten udøves af en myndig person, som medlemmet skriftligt har givet fuldmagt dertil.
- Enhver stemmeberettiget kan forlange skriftlig afstemning med hensyn til de foreliggende forhandlingsemner.
§20
- Beslutning på en generalforsamling træffes ved simpel stemmeflerhed, for så vidt ikke andet er vedtaget.
- Til vedtagelse af væsentlige ændringer ved ejendommen, optagelse af lån samt til køb og salg eller pantsætning af fast ejendom og ændring af vedtægterne kræves dog, at halvdelen af de mulige stemmer er repræsenteret, og at 2/3 af de repræsenterede stemmer stemmer for forslaget.
- Er mindre end halvdelen af de mulige stemmer repræsenteret, men mindst 2/3 af de repræsenterede stemme stemmer for forslaget, afholdes ny generalforsamling inden 4 uger, og på denne kan forslaget vedtages med 2/3 majoritet blandt de repræsenterede stemmer uanset antallet af disse.
- Fuldmagter til at møde på den første generalforsamling skal, for så vidt de ikke udtrykkeligt måtte være tilbagekaldt, anses for gyldige også med hensyn til den anden generalforsamling.
§21
- Om forhandlingerne på generalforsamlingen optages i en af formanden for bestyrelsen autoriseret protokol en kort beretning, der underskrives af dirigenten og formanden for bestyrelsen. Den autoriserede protokol udsendes til medlemmerne eller offentliggøres.
X - Ledelse:
§22
- Bestyrelsen vælges af generalforsamlingen ved simpel stemmeflerhed. Bestyrelsen har den overordnede ledelse af foreningens anliggender. Den består af 5 medlemmer. Yderligere vælges 2 suppleanter.
- Valgbare som medlemmer af bestyrelsen er foreningens medlemmer, disses ægtefæller eller samlevere. Bestyrelsesmedlemmer skal have bopæl på ejendommen.
- Et medlem af bestyrelsen kan ikke samtidig have egentlig forretningsforbindelse med foreningen, som f.eks. vicevært eller varmemester, leverandør, håndværker eller lignende.
- Af bestyrelsens 5 medlemmer afgår hvert år 2 eller 3 medlemmer. Første gang afgøres det ved lodtrækning, hvilke bestyrelsesmedlemmer, der afgår. Genvalg kan finde sted.
- Såfremt et medlem udtræder af bestyrelsen, indtræder de af generalforsamlingen valgte suppleanter i den rækkefølge hvori de er valgt.
- Bestyrelsen konstituerer sig selv, ligesom den ved en forretningsorden træffer nærmere bestemmelser om udøvelse af sit hverv.
§23
- På stemmesedlen til bestyrelsesvalgte opfører den stemmegivende navnene på de opstillede kandidater.
- En stemmeseddel er gyldig, når den indeholder mindst ét navn og højst alle navne på de opstillede kandidater. Indeholder en stemmeseddel andre navne, er den ugyldig.
- De 5 kandidater, der opnår flest stemmer, udgør bestyrelsen. De 2 næstfølgende kandidater med højst stemmetal er valgt som suppleanter. Ved stemmelighed afgøres valget ved lodtrækning.
§24
- Administrator, der vælges af generalforsamlingen, forestår ejerforeningens almindelige økonomiske og juridiske forvaltning. Administrator skal enten være en advokat, en statsautoriseret ejendomsmægler eller en anden med ejendomsadministration kyndig person. Valget sker for 1 år ad gangen.
- Administrator er befuldmægtiget til at handle på foreningens vegne i alle forhold vedrørende den daglige drift.
- Bestyrelsen træffer sammen med administrator bestemmelse om tid og sted for medlemmernes betaling af det månedlige bidrag til foreningens fælles omkostninger.
§25
- Bestyrelsesmøde indkaldes af formanden eller i hans forfald af næstformanden så ofte, der er anledning dertil, samt når et medlem af bestyrelsen eller administrator begærer det. Administrator har ret til at deltage i mødet og kan af bestyrelsen indkaldes til at møde. Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når formanden eller næstformanden og yderligere 2 medlemmer er til stede. Beslutning træffes af de mødende bestyrelsesmedlemmer ved simpel stemmeflerhed. Står stemmerne lige, gør formandens eller i hans forfald næstformandens stemme udslaget.
- Et bestyrelsesmedlem må ikke deltage i forhandling eller afstemning om en sag, i hvilken han selv, hans ægtefælle eller børn, nogen af hans forældre eller søskende eller nogen af disses eller børnenes ægtefæller har en særinteresse.
- I en af formanden for bestyrelsen autoriseret protokol optages et kort referat af forhandlinger, hvilket referat underskrives af de bestyrelsesmedlemmer der har deltaget i mødet. Bestyrelsen giver administrator meddelelse om protokollens udvisende.
XI - Tegningsregler:
§26
- Foreningen tegnes af formanden eller næstformanden i forbindelse med yderligere et medlem af bestyrelsen, dog at der ved optagelse af lån, samt køb, salg eller pantsætning af fast ejendom, yderligere kræves underskrift af administrator og vedtagelse på en generalforsamling, jfr. §§ 16 og 20.
XII - Revision:
§27
- Foreningens regnskab revideres af en statsautoriseret revisor, der vælges af generalforsamlingen og ikke må være ejer eller beboer af en ejerlejlighed i ejendommen.
- Revisor afgår hvert år. Genvalg kan finde sted.
- Revisor har adgang til at efterse alle regnskabsbøger og beholdninger og kan fordre enhver oplysning, som han finder af betydning for udførelsen af sit hverv.
- Der føres en af formanden for bestyrelsen autoriseret revisionsprotokol.
- I forbindelse med sin beretning om revision af et årsregnskab skal revisor angive, hvorvidt han finder forretningsgangen betryggende.
- Hver gang indførsel i revisionsprotokollen er sket, skal denne fremlægges på førstkommende bestyrelsesmøde, og de tilstedeværende medlemmer af bestyrelsen skal med deres underskrift bekræfte, at de har gjort sig bekendt med indholdet af indførslen.
XII - Årsregnskaber:
§28
- Foreningens regnskabsår er kalenderåret.
- Administrator forelægger bestyrelsen udkast til årsregnskabet.
- Det vedtagne regnskab underskrives af bestyrelsen og administrator og påtegnes af revisor.
- Regnskab og budget udsendes til medlemmerne eller offentliggøres.
XIV - Andre bestemmelser:
§29
- Bestyrelsen udarbejder hvert år et budget, der viser foreningens fællesudgifter. Beløbet fordeles på medlemmerne i forhold til fordelingstal. I det omfang, der er installeret individuelle forbrugsmålere for vand, el og varme, afholdes udgifterne efter forbrug. I tilfælde af store uforudsete udgifter skal bestyrelsen være berettiget til at lade administrator opkræve en ekstraordinær ydelse. Alle fællesbidrag opkræves af administrator og indsættes direkte på foreningens egen konto i anerkendt dansk pengeinstitut.
- Ethvert medlem indbetaler et på ovennævnte grundlag på den årlige generalforsamling fastsat fællesbidrag, som betales månedsvis forud. De på generalforsamlingen vedtagne opkrævninger videreføres i det efterfølgende regnskabsår, indtil et ny budget vedtages.
- Ved for sen betaling af fællesbidrag, varme m.m. kan opkræves gebyr svarende til det påkravsgebyr, der ifølge lejeloven kan opkræves ved for sen betaling af leje.
- Når en ejer udlejer sin ejerlejlighed, kan bestyrelsen bestemme, at vedkommende ejer sammen med indbetalingerne til fællesudgifter skal indbetale et af generalforsamlingen fastsat beløb, der skal dække ejerforeningens øgede omkostninger, (f.eks. ved ejerens bopæl i udlandet).
- Foreningens udgifter, der skal dækkes gennem den af medlemmerne påhvilende ydelse, er alle udgifter anført i nærværende vedtægt vedrørende fællesskabet, herunder tillige betaling af fælleslån, optaget med eller uden pant i hele ejendommen med eller uden solidarisk hæftelse, betaling af offentlige forbrugsafgifter – også enhver fremtidig udgift – i det omfang, disse ikke er opdelt på de enkelt ejerlejligheder, udgift til el-forbrug vedrørende alt, hvad der er fælles ejendomsret undergivet, løn til vicevært, ren- og vedligeholdelse af fællesarealer, administration, revision, regnskabsaflæggelse og evt. diæter til bestyrelsen.
- Til sikkerhed for betaling af fællesbidrag, aconto varme m.m. og i øvrigt for ethvert krav, som foreningen måtte få på de enkelte medlemmer, herunder udgifter ved et medlems misligholdelse, vil nærværende vedtægter være at tinglyse pantstiftende for hver enkelt lejlighed for gæld til ejerforeningen for kr. 25.000,-, (dog kr. 10.000,- for garager og kældre). Bestemmelsen respekterer de på nuværende tidspunkt tinglyste panthæftelser, byrder, servitutter og forpligtelser, og har oprykkende prioritets panteret.
- Den til enhver tid værende ejer af en ejerlejlighed hæfter for alle forpligtelser over for ejerforeningen, selvom forpligtelserne er opstået i en tidligere ejers tid.
§30
- Foreningen har taget skøde på den i ejendommen værende viceværtbolig pr. 11/6 1976 at regne.
- Viceværtboligen stilles til disposition som tjenestebolig for ejendommens vicevært på vilkår, der nærmere aftales mellem foreningen og viceværten.
XV - Vedtægternes godkendelse:
§31
- Nærværende ejerlejlighedsvedtægt begæres tinglyst som servitutstiftende på ejendommen matr.nr. 26 bp, 26c og 26 bo, Gentofte by, Vangede sogn.
- Vedtægterne er ikke til præjudice for fremtidige lån fra kredit- hypotekforening.
- Med hensyn til de ejendommen nu påhvilende pantehæftelser samt servitutter og andre byrder henvises til ejendommens blad i tingbogen.
- Påtaleberettiget er ejerforeningen Holmbo samt dennes enkelte medlemmer.
- Godkendende underskrifter København, den 30/4 1979. I daværende bestyrelse: "H Larsen" & "L?M" Underskrevet af retsassessor Axel Winther.
Ovenstående er uddrag af de originale vedtægter, hvori der er taget højde for efterfølgende vedtægtsændringer.
Da det er megen tekst og sammenkædninger og ændringer, som er overført, skal vi gøre opmærksomme på at der kan forekomme fejl og mangler, samt skrive- og stavefejl m.v.
Med venlig hilsen
Bestyrelsen i EF Holmbo 8. august 2020